Aboutaleb wil geen censuur: Palestijns congres welkom in Rotterdam

Aangepast
De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb ANP

De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb denkt er niet over om een Palestijnse conferentie in zijn stad te verbieden. Leefbaar Rotterdam had daar gisteren tijdens de raadsvergadering in een motie om gevraagd. Dat schrijft RTV Rijnmond.

Een spreker zou banden hebben met Hamas, een Palestijnse organisatie die op de Europese terreurlijst staat. Palestinians in Europe staat gepland op 15 april, in De Doelen in Rotterdam.

Terreurverheerlijkers

LR-raadslid Tanya Hoogwerf vroeg tijdens de raadsvergadering gisteren: "Gaan we als Rotterdam de rode loper uitgooien voor een organisatie die antisemitisch geweld verheerlijkt?" Ze vindt dat haar stad geen podium mag bieden aan "geweld- en terreurverheerlijkers."

Haar pleidooi stuitte op verzet bij andere partijen. Burgemeester Aboutaleb neemt de motie ook niet over. Hij verwijst daarvoor naar de grondwet, die hij moet eerbiedigen. "Het is mij niet toegestaan censuur toe te passen. Ook een zure en onaangename boodschap moet ruimte krijgen."

Wel zitten straks mensen van het Openbaar Ministerie in de zaal die erop letten dat er geen strafbare dingen worden gezegd. 

Dit is een artikel van

STER Reclame