MediaTV
NOS NieuwsAangepast

Storm over hoogtepunt heen, verkeerschaos uitgebleven

De verwachte verkeerschaos door de storm die over Nederland raast, is uitgebleven. Vooral bij Rotterdam leidden zware windstoten wel tot problemen, maar de overlast viel uiteindelijk mee.

De Moerdijkbrug is voor vrachtverkeer in beide richtingen afgesloten, nadat er een vrachtwagen met aanhanger was geschaard. Dat gebeurde vermoedelijk door de wind.

Eerder op de dag schaarde een vrachtwagencombinatie op de Van Brienenoordbrug. De A16 was daardoor ter hoogte van de brug in de richting van Breda enkele uren afgesloten, maar ging rond 17.15 uur weer open.

Code oranje

Het KNMI heeft voor de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland en het westen van Utrecht en Noord-Brabant code oranje afgegeven. Daar kunnen zeer zware windstoten voorkomen.

De ANWB adviseert motorrijders en vrachtwagens met aanhanger om niet de weg op te gaan. Automobilisten kunnen wel de weg op, maar moeten wel voorzichtig zijn.

 • Harde wind blaast fietsers omver, fiets belandt in water
 • Op het strand van Scheveningen genieten mensen van de storm
 • Storm op komst, nu al overlast

Volgens NOS-weerman Marco Verhoef moeten we de komende uren nog rekening houden met zware windstoten. "De storm was zo rond 20.00 uur wel over het hoogtepunt heen, maar langs de kust kunnen nog steeds windstoten tot 130 km/u voorkomen. In de rest van het land kunnen ze de 110 halen. Het is overal nog oppassen geblazen."

In de loop van de nacht gaat het minder hard waaien. "Na middernacht gaat de wind luwen. Morgen wordt het heel rustig weer", zegt Verhoef.

Stormachtige plaatjes

De storm hield vandaag veel mensen in zijn greep. Het veroorzaakte op verschillende plaatsten overlast. Zo kwam in Nieuwegein een dak los door de harde wind en in Oosterhout viel een boom op een auto.

Ook genoten veel mensen van het onstuimige weer. In Wijk aan Zee schildert iemand de ruige zee. Op Ameland konden ze leunen op de wind.

 • Koen Laureij Fotografie
  In Nieuwegein kwam een stuk dak los door de storm
 • SQ Vision
  In Oosterhout viel een boom op een auto, niemand raakte gewond
 • NOS Ooggetuige / Marjan Schrotenboer
  Schilderen voor gevorderden in Wijk aan Zee
 • NOS Ooggetuige / Wichert Koopman
  Ook in Egmond aan Zee waaide het flink
 • NOS Ooggetuige / Jaco Geschiere
  Fietsen met tegenwind in Vlissingen
 • NOS Ooggetuige / Paul Bouwens
  In Amsterdam lag deze straat vol fietsen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl