André Onana
NOS VoetbalAangepast

Vooronderzoek naar discriminatie Onana

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft een vooronderzoek ingesteld naar de apengeluiden die supporters van Vitesse zondag maakten na afloop van de wedstrijd tegen Ajax. De geluiden waren gericht op Ajax-doelman Onana. De aanklager bekijkt welke maatregelen Vitesse heeft genomen om de spreekkoren te voorkomen en te stoppen.

De aanklager bekijkt welke maatregelen Vitesse heeft genomen om de spreekkoren te voorkomen, ze te stoppen en er tegen op te treden. Op basis van de beschikbare beelden, informatie en verklaringen van de betrokken clubs beslist de aanklager of hij met een schikkingsvoorstel komt.

Als de aanklager tot de conclusie komt dat Vitesse er alles aan heeft gedaan om tegen spreekkoren op te treden, volgt geen straf.

In een videofilmpje dat op YouTube verscheen, is te horen hoe enkele fans van Vitesse na het laatste fluitsignaal "oeh oeh oeh" riepen richting Onana, die bij het doel voor hen stond. De Arnhemse club heeft zich hiervan gedistantieerd en probeert de daders via videobeelden te achterhalen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl