Hamilton weer druk met social media bij presentatie 'gelikte' F1-bolide

Lewis Hamilton en Valtteri Bottas tijdens de presentatie van de nieuwe bolide van Mercedes Getty Images

Lewis Hamilton heeft op het circuit van Silverstone zijn eerste kilometers gereden in de gloednieuwe racewagen van Mercedes. De Britse topcoureur betitelde de bolide als "ongelooflijk en fantastisch. Het is een van meest verfijnde machines die ik ooit heb gezien in de Formule 1."

Hamilton was bij de presentatie van de 'silver arrow' weer eens druk in de weer met zijn telefoon, om zijn volgers op Instagram van een livestream te kunnen voorzien.

De Brit kreeg vorig seizoen de nodige kritiek omdat hij af en toe tijdens persconferenties meer aandacht aan zijn telefoon schonk.

1/4Leiws Hamilton fotografeert Getty
2/4Valtteri Bottas is blij tijdens de teampresentatie AFP
3/4Lewis Hamilton AFP
4/4Valtteri Bottas in zijn nieuwe bolide AFP

Het management van Mercedes ziet Hamiltons hobby door de vingers omdat hij het team veel succes bezorgt. De Duitse rentstal domineerde de afgelopen drie seizoenen in de F1 met drie constructeurstitels en individuele wereldtitels voor Hamilton (2014 en 2015) en Nico Rosberg (2016).

Hamilton rijdt dit seizoen met Valtteri Bottas als teamgenoot. De Fin vervangt de gestopte Rosberg. "De wagen ziet er gelikt uit, maar tegelijkertijd zijn er veel belangrijke details aangebracht", aldus de van Williams overgekomen Bottas.​

Lewis Hamilton speelt met zijn telefoon tijdens de persconferentie in aanloop naar de Grand Prix van Japan in oktober 2016 AFP

De Formule 1 krijgt (opnieuw) te maken met nieuwe regels. Door de nieuwe technische regels hebben de auto's in 2017 onder andere bredere banden en een bredere achtervleugel. Dat zorgt voor meer grip, waardoor de coureurs ook harder door de bochten kunnen rijden.

Als we inhalen als iets negatiefs beschouwen, dan zijn de fans hiervan straks de dupe.

Lewis Hamilton

"De ingenieurs hebben gezegd dat het een stuk lastiger zal zijn om in te halen", voorspelt Hamilton. "Als we inhalen als iets negatiefs beschouwen, dan zijn de fans hier straks de dupe van. Ik hoop dat het in de praktijk meevalt", uit de Brit zijn zorgen.

De vernieuwde regels moeten leiden tot veel snellere rondjes dan in het verleden. Internationale autosportbond FIA verwacht een verschil van meer dan drie seconden per ronde.

Verstappen in het nadeel?

De ontwikkelingen klinken niet in het voordeel van Max Verstappen, die afgelopen jaar juist de Formule 1 versteld liet staan met zijn inhaalmanoeuvres. 

Hamilton rijdt op Silverstone eerste rondes in nieuwe Mercedes-bolide