De Arc de Triomphe in Parijs EPA

En toen waren er nog maar twee over. Boedapest is de volgende stad die afhaakt in de race om de Olympische Zomerspelen van 2024 te organiseren. Dat heeft een woordvoerder van de Hongaarse regering zojuist bekendgemaakt.

Boedapest was nog één van in totaal drie steden die nog in de running waren, samen met Los Angeles en Parijs.

Rome en Hamburg hadden zich aanvankelijk ook officieel gemeld bij het Internationaal Olympisch Comité. Maar de Italiaanse hoofdstad haakte in september 2016 af vanwege een gebrek aan financiën en in december 2015 sprak de bevolking van de Duitse havenstad zich in een referendum uit tegen de organisatie van het mega-evenement. 

Toronto en Boston haakten eerder al af

In juli 2015 trok de Amerikaanse stad Boston zijn kandidatuur al in. Er was niet voldoende politieke en maatschappelijke steun. In september van 2015 volgde de Canadese stad Toronto, waar men de financiën niet rond kreeg.

In september van dit jaar maakt het IOC bekend in welke stad de Spelen plaatshebben. In 2020 zijn de Spelen in het Japanse Tokio.

Derde keer 

Zowel Parijs als Los Angeles was al twee keer eerder gastheer van de Spelen: Parijs in 1900 en 1924 en Los Angeles in 1932 en 1984.

De Rose Bowl in Los Angeles tijdens de finale van het WK voetbal in 1994 Getty

STER reclame