NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 22 februari: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, de dag begint bewolkt met af en toe regen. Langs de kust waait het hard, kracht 7. Het blijft regenachtig, maar vanmiddag klaart het vooral in het noorden op. Het wordt 10 graden.

Wat heb je gemist?

Wekdienst 22 februari

Peilingwijzer: PVV en VVD nu even groot

Drie weken voor de Tweede Kamerverkiezingen gaat de PVV in de Peilingwijzer niet langer alleen aan kop. De partij van Geert Wilders zakt deze week en staat met 24 tot 28 zetels nu vrijwel gelijk met de VVD. Verder geeft de Peilingwijzer een stabiel beeld. Net als vorige week staan D66, CDA en GroenLinks gelijk. Daarachter gaan de PvdA en de SP vrijwel gelijk op.

D66, CDA en GroenLinks staan gelijk in de Peilingwijzer

Amnesty International slaat alarm over de wereldwijde opkomst van het populisme en de gevolgen daarvan voor de mensenrechten. Volgens de organisatie is de situatie vorig jaar aanzienlijk verslechterd. Amnesty wijt dat deels aan de opkomst van stromingen die zich afzetten tegen de gevestigde orde. De organisatie ziet dat steeds meer landen uit angst voor terreuraanslagen de mensenrechten juist inperken en vreest voor een domino-effect.

Een anti-Trump-demonstrant wordt afgevoerd door de politie

Steeds minder jongeren geloven in een god

Steeds minder jongeren tussen de 15 en 25 jaar zijn godsdienstig, meldt het CBS. In 2015 zei 41 procent dat ze bij een bepaalde godsdienst of levensbeschouwing hoorden, in 2010 was dat 49 procent. Het christendom is het populairst: 28 procent rekent zich tot deze stroming. 8 procent is moslim. Protestanten bezoeken relatief het vaakst een religieuze bijeenkomst: 56 procent van de protestantse jongeren gaat regelmatig naar de kerk.

Steeds minder jongeren zijn gelovig

Verder vandaag....

De rechtbank in Amsterdam beslist vandaag of de zussen van Willem Holleeder in een openbare zitting worden gehoord. Dat willen Sonja en Astrid zelf namelijk. Willem Holleeder noemde deze actie van zijn zussen eerder al sabotage van het proces. En willen ze dit alleen maar omdat het aandacht genereert, aldus Willem Holleeder.

De gemeente Amsterdam neemt vanaf vandaag extra veiligheidsmaatregelen vanwege de wedstrijd Ajax - Legia Warschau die morgen wordt gespeeld. Er is extra politie op de been is om eventueel wangedrag door supporters in de kiem te smoren. Ook wijst de burgemeester een extra veiligheidsrisicogebied aan, waarin agenten preventief mogen fouilleren.

Voor de achtste dag op een rij leggen Italiaanse taxichauffeurs in veel grote steden vandaag het werk neer. Ze zijn boos over de liberalisering van de sector, waardoor ook buitenlandse concurrenten zoals Uber de markt op mogen komen.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl