NOS NieuwsAangepast

Magazijn NS haast te klein voor gevonden voorwerpen

Reizigers laten steeds meer liggen in de trein. Afgelopen jaar zijn 111.942 voorwerpen achtergebleven in coupés van NS-treinen. Dat is volgens de NS 11 procent meer dan in 2015.

De NS weet haast niet meer waar alle achtergelaten spullen bewaard moeten worden. Het magazijn in Utrecht ligt al vol met onder meer sleutelbossen, knuffelberen en tassen. Dagelijks komen daar dus zo'n 300 spullen bij.

Medewerkers van de NS begrijpen niet waar de toename door veroorzaakt wordt, meldt het Centraal Bureau Gevonden Voorwerpen. "Duizenden keren per dag klinkt het in de trein: wanneer u de trein verlaat, denk dan aub om uw eigendommen. En toch blijven de aantallen stijgen. We moeten ons magazijn anders gaan inrichten om alles kwijt te kunnen."

Prothese

Volgens de NS komt ongeveer 60 procent van de achtergebleven spullen terug bij de eigenaar. Soms gaat dat via een spectaculaire zoektocht, zoals in het geval van een vader die de knuffelbeer van zijn zoon via sociale media terugvond. Maar de meeste eigenaren krijgen hun spullen terug nadat ze melding van de vermissing hebben gedaan bij de NS.

De NS heeft in 2013 een tentoonstelling gehouden met gevonden voorwerpen. Daar waren de meest uiteenlopende eigendommen te zien, van jassen en tassen tot een rolstoel en zelfs een beenprothese.

Zelfs deze worden weleens vergeten in de haast

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl