Le Pen weigerde de hoofddoek in ontvangst te nemen en om te doen AFP

De Franse presidentskandidaat Marine Le Pen heeft op het allerlaatste moment een ontmoeting met de hoogste islamitische geestelijke van Libanon afgezegd omdat ze een hoofddoek moest dragen. Le Pen was voor de ontmoeting gewezen op de noodzaak van hoofdbedekking, maar weigerde bij aankomst om een hoofddoek in ontvangst te nemen en om te doen. "Dat ga ik niet doen", zei Le Pen. Daarop vertrok ze.

Le Pen zou in Beiroet grootmoefti Derian ontmoeten. Het is gebruikelijk dat vrouwen een hoofddoek dragen bij ontmoetingen met islamitische geestelijken of als ze bijvoorbeeld een moskee betreden. Of sprake is van een publiciteitsstunt van Le Pen is niet duidelijk. Zelf zegt ze dat bij een eerdere ontmoeting in Egypte wel een uitzondering voor haar is gemaakt.

Marine Le pen weigert sluier te dragen bij bezoek aan geestelijke

Marine Le Pen is de presidentskandidaat van het rechtse Front National. Ze had gisteren een ontmoeting met de Libanese president Aoun, het enige christelijke staatshoofd in het Midden-Oosten. Het is voor Franse presidentskandidaten gebruikelijk om in de campagne buitenlandse leiders op te zoeken, om hun kandidatuur meer allure te geven. Het Front National heeft ook al langer banden met de christelijke gemeenschap in Libanon.

Verkiezingen

Volgens peilingen kan Le Pen bij de eerste verkiezingsronde op 23 april rekenen op een overwinning. In de tweede ronde, op 7 mei, zou ze het een stuk moeilijker krijgen. Verwacht wordt dat veel kiezers zich dan scharen achter Le Pens tegenkandidaat.

STER reclame