De politie in Enschede onderzoekt of de zelfmoord van een 15-jarige jongen te maken heeft met de verspreiding van zijn naaktfoto op sociale media. De jongen sprong afgelopen zondag van een flat in de wijk Deppenbroek.

Vrienden en schoolgenoten kwamen gisteren bijeen bij het huis van de jongen om te rouwen. Ze vertellen aan regionale media dat de foto via Instagram werd verspreid. Het zou een zelfportret voor de spiegel zijn geweest. Hoe het kan dat de foto op sociale media belandde, is onduidelijk. 

Tegen Tubantia zeggen vrienden dat de 15-jarige jongen kort voor zijn daad nog berichtjes naar zijn vriendin stuurde. Hij zei daarin onder meer "Sorry voor alles".

Impact

De politie zegt dat de impact van deze zaak enorm is. Betrokkenen worden opgevangen door onder anderen een jeugd- en wijkagent. Zij praten met de jongeren over hun emoties. Sommige jongeren worden ook gehoord in het kader van het onderzoek. Ook wordt er digitaal onderzoek gedaan. Verder wil de politie niets over de zaak kwijt.

De school van de jongen spreekt van een ramp en is geschokt. Er is een brief naar alle ouders gestuurd en later vandaag kunnen kinderen op school terecht om te rouwen. De school is verder gesloten vanwege de voorjaarsvakantie.

Burgemeester

Ook burgemeester Van Veldhuizen van Enschede heeft zijn medeleven geuit aan de familie, vrienden en schoolgenoten van de jongen. Hij benadrukt dat het belangrijk is om met elkaar in gesprek te blijven over dit onderwerp. "De invloed van sociale media kan heel groot zijn. Heb respect voor de ander en wees bewust van de consequenties van je gedrag op sociale media."

De jongen uit Enschede wordt later deze week begraven in Turkije.

STER reclame