Bacuna krijgt rood in de tweede helft

Groningen met tien man niet meer langs Sparta

FC Groningen is er niet in geslaagd een overwinning te boeken bij Sparta Rotterdam. De bezoekers leken hard op weg naar de zege, maar door een domme rode kaart stokte de aanvalsdrang en bleef het leuke duel steken op een 2-2 stand.

Er gebeurde genoeg in de eerste helft. Sparta kende een droomstart via Paco van Moorsel, die na een scrimmage de bal over de lijn werkte. En even later was het zelfs 2-0. Het hakje van Martin Pusic was mooi en ging richting doel, maar ontbeerde snelheid. Ivan Calero gaf de bal daarom voor de zekerheid nog een tikje mee.

De Groningers hadden dit seizoen nog geen punt gepakt als ze achter waren gekomen in een wedstrijd, maar dit keer waren ze nog lang niet kansloos. Zeker niet na de 2-1 van Ruben Jenssen, waar overigens een zweem van buitenspel omheen hing.

Rode kaart Bacuna

Nog voor rust zette Mimoun Mahi de ploegen met een geplaatste schuiver weer op gelijke hoogte en plots zag het er somber uit voor Sparta. Groningen zorgde voor meer dreiging en leek hard op weg naar de winst.

Even na de rust stokte de Groningse aanvalsdrang. En de beschuldigende vinger wees naar Juninho Bacuna. De middenvelder kreeg vorige week rood bij Feyenoord en werd tegen Sparta eveneens vroegtijdig naar de kleedkamer gestuurd. Werd de kaart van vorige week nog geseponeerd, de rode kaart die hij tegen Sparta kreeg zal zeker niet onbestraft blijven. De tackle met twee benen was geen prettig gezicht.

De uitsluiting haalde de vaart uit de wedstrijd. Beide ploegen gingen nog wel op zoek naar de overwinning en kregen vooral in de slotfase nog behoorlijk wat kansen, maar gescoord werd er niet meer.