NOS SportAangepast

Supertrotse Winkelhorst: ik ben op de goede weg

Ver van het eremetaal, maar niet minder indrukwekkend was de slalom van Steffan Winkelhorst bij de WK skiën. Waar Marcel Hirscher zijn tweede goud veroverde in Sankt Moritz, noteerde de 24-jarige Nederlandse skiër uiteindelijk de 42ste tijd.

Winkelhorst: supertrots dat ik dit heb bereikt

"Natuurlijk is dit balen", reageerde de 24-jarige Winkelhorst na afloop. "De eerste run deed ik precies wat ik wilde doen, maar in deel twee ging ik onderuit. Toch heb ik wel laten zien dat ik snel kan skiën."

Winkelhorst, in het dagelijks leven student advanced technology aan de Universiteit Twente, stopte ruim anderhalf jaar geleden met de wedstrijdsport. Hij kon zich niet meer motiveren, ook omdat aansprekende resultaten uitbleven.

Goede weg

Afgelopen zomer pakte Winkelhorst de draad weer op. Hij werd in november Nederlands kampioen indoor en plaatste zich, opmerkelijk snel, voor dit WK. "Dit is heel mooi voor de toekomst. Ik heb laten zien dat ik het kan en dat ik de goede weg ben ingeslagen."

Winkelhorst: "Het is wel een beetje gek om als Nederlander mee te doen, er zijn geen bergen in Nederland. Je bent als skiër dus altijd onderweg en je hebt nooit een thuispubliek. Ik vind het superleuk en ben heel trots dat ik dit heb kunnen bereiken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl