NOS SportAangepast

Hirscher verovert tweede goud bij WK skiën

WK-goud voor Hirscher op slalom

De Oostenrijkse skiër Marcel Hirscher heeft zijn haat-liefdeverhouding met de slalom op de WK flink opgevrolijkt. Voor de tweede keer in zijn carrière kroonde hij zich tot wereldkampioen.

In 2009 debuteerde de 27-jarige Hirscher op de WK, maar ging toen onderuit in de eerste afdaling van de slalom. Vier jaar later ging het stukken beter en veroverde hij in Schladming zijn eerste WK-goud. In 2015 ging het in Beaver Creek weer mis. Hij viel daar in de tweede afdaling.

Dit WK ging het weer crescendo met Hirscher. Een vlekkeloze eerste run leverde hem al een riante marge op en in de tweede afdaling maakte hij het gat met de rest alleen maar groter. Eerder in de week pakte hij ook al het goud op de reuzenslalom.

Na de eerste afdaling was het podium nog volledig Oostenrijks, maar de tweede run gooide het klassement op zijn kop. Marco Schwarz en Michael Matt zakten uit de top-3 en Oostenrijk Manuel Feller en de Duitser Felix Neureuther kwamen erin.

AFP
Steffan Winkelhorst in actie op de slalom

Ver van het eremetaal, maar niet minder indrukwekkend, werd Steffan Winkelhorst 42ste. Zijn eerste afdaling was prachtig. Hij ging als 64ste naar beneden, maar op de uitgesleten piste, die ervoor zorgde dat veel skiërs voor en na hem onderuit gingen, skiede hij toch de 29ste tijd.

Door die goede klassering mocht hij in de tweede run hopen op een topnotering, maar die hoop vervloog toen hij bijna een poortje miste en even bergop moest.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl