Jorrit Hendrix
NOS VoetbalAangepast

Kou lijkt uit de lucht tussen Cocu en 'ontevreden' Hendrix

Hoewel PSV met de 3-1 zege op NEC alweer de zesde overwinning op rij boekte, was de opluchting groot in Eindhoven. "Deze wedstrijd verdient niet de schoonheidsprijs", constateerde trainer Phillip Cocu na afloop. "We moesten deze wedstrijd winnen om volgende week in Rotterdam iets te kunnen doen. Die druk zag je waarschijnlijk terug".

Daarmee liep de trainer vooruit op de topper tegen Feyenoord, wellicht de laatste strohalm voor PSV in de strijd om de landstitel. Cocu werd dan ook onaangenaam verrast door het interview met Jorrit Hendrix dat deze week verscheen in dagblad De Limburger. Hendrix stelde daarin dat hij geen bankzitter wilde zijn.

Cocu over Hendrix: hij moet even geduld hebben

"Hendrix weet heel goed hoe ik over hem denk", aldus Cocu. "Ik heb heel veel vertrouwen in hem. Vorig seizoen heeft hij ook bijna alles gespeeld. Maar je speelt wél bij PSV. Hij is net terug van een blessure van drieënhalve maand en we hebben een goed middenveld staan. Dan zul je even geduld moeten hebben en ons en de staf moeten overtuigen dat je er weer in hoort."

Hendrix schrok van interview

Dat de vrede weer is getekend, bleek wel uit het feit dat Cocu Hendrix twaalf minuten voor tijd gewoon liet invallen. De middenvelder kreeg een hartelijke ontvangst van de supporters, misschien wel tot zijn eigen opluchting. "Natuurlijk is het fijn als ze je naam scanderen. Het gaat er om hoe je met de fans omgaat en ik ben natuurlijk een jongen van de club."

Toch was de speler zelf ook wel geschrokken toen hij zijn interview onder ogen kreeg. "De nuances zijn niet meegenomen, ik herkende me niet in de vragen en antwoorden. Het lijkt alsof ik openlijk solliciteer naar een basisplaats. Natuurlijk is het klote. Iedereen die op de bank zit, wil spelen. Maar ik heb ook heel duidelijk aangegeven dat het na de winterstop heel goed loopt en dat de trainer weinig reden heeft om te wisselen."

Hendrix eist geen basisplaats: trainer heeft weinig reden om te wijzigen

Een wijze les voor de 21-jarige Hendrix dus. En zo ziet zijn trainer het graag. "Jorrit kan nog heel veel opsteken als jonge speler. Iemand als Andrés Guardado heeft een schat aan ervaring. Daar moet je je voordeel mee doen. Eigenlijk moet hij zorgen dat hij elk jaar beter wordt. Dan kan Jorrit Hendrix een leidende figuur worden binnen PSV. Dat vertrouwen is er echt wel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl