Enes Unal gaat onderuit in het strafschopgebied van Heerenveen Pro Shots

FC Twente heeft de overwinning op sc Heerenveen grotendeels aan scheidsrechter Serdar Gözübüyük te danken. De leidsman kende een strafschop toe aan de thuisploeg toen Enes Ünal zich liet vallen in het strafschopgebied. Na afloop wilde Gözübüyük niet voor de NOS-camera reageren.

"Als ik zo overduidelijk een foute beslissing neem, heeft het voor mij geen enkele zin om daar na afloop op camera nog op te reageren", luidde de verklaring van de arbiter, die dus wel het boetekleed aantrok.

Tijdens de wedstrijd was hij nog overtuigd geweest van zijn zaak, volgens Heerenveen-doelman Erwin Mulder. "Hij zei tegen mij: het is een 100 procent strafschop. Maar als je met de grensrechter moet overleggen, denk ik niet dat je dat kan zeggen."

Mulder neemt het Ünal niet kwalijk dat hij zich liet vallen. "Ze winnen, hebben drie punten en gaan ons voorbij op de ranglijst. Dus het is slim van die jongen."

"Dit hoort bij voetbal", reageerde Heerenveen-trainer Jurgen Streppel gelaten. "Zij maken fouten, wij maken fouten. Dat moeten we accepteren en dan weer doorgaan."

Ünal over onterechte strafschop: ik schaam me niet

Bij Twente maakten ze zich niet druk over de vraag of de strafschop wel of niet terecht was. Bij de Tukkers overheerste vooral tevredenheid over de drie punten.

"Dit soort dingen gebeuren in het heetst van de strijd. Dan kan de scheidsrechter de bal op de stip leggen. Het is een mooi cadeau als het zo is", zei Twente-coach René Hake.

"Als het geen penalty was, is dat jammer. Maar ik schaam me niet", aldus Ünal. "Ik heb nog nooit iets beschamends gedaan. En hier hoef ik me ook niet voor te schamen."

STER reclame