Mateusz Klich juicht, links Enes Unal

Twente snelt Heerenveen voorbij na zege

FC Twente heeft sc Heerenveen op de ranglijst ingehaald door de onderlinge confrontatie te winnen. In de Grolsch Veste werd het 1-0 voor de nieuwe nummer zes in de eredivisie. De Friezen leden hun vierde nederlaag in 2017.

Beide ploegen waren van zins er een leuke wedstrijd van te maken en dat lukte heel behoorlijk. In hoog tempo wisselden de kansen elkaar af. De eerste was namens Heerenveen voor Yuki Kobayashi, de tweede, derde en vierde in een tijdsbestek van vijf seconden voor Twente. Doelman Erwin Mulder redde uiterst bekwaam.

Naarmate de eerste helft vorderde kantelde de wedstrijd langzaam richting de bezoekers, die via Pelle van Amersfoort en Arber Zeneli een continu gevaar vormden. Aan de andere zijde had Enes Ünal een strafschop kunnen krijgen.

Enes Unal gaat onderuit in het strafschopgebied van Heerenveen

In het begin van de tweede helft kreeg de huurling van Manchester City alsnog zijn penalty, toen hij neergehaald zou zijn door Mulder. Mateusz Klich schoot vanaf elf meter onberispelijk binnen.

Even moest Heerenveen slikken, maar al snel werd de weg naar het Twentse doel weer gevonden. Clubtopscorer Reza Ghoochannejhad was dicht bij de gelijkmaker, maar dit keer lag doelman Nick Marsman goed in de weg.

In het restant deed Heerenveen er alles aan om nog een punt over te houden aan het duel. Maar ook het inbrengen van Henk Veerman bracht geen soelaas. De lange spits miste met zijn kopbal het doel net.