AFP
NOS SportAangepast

Hirscher verovert wereldtitel op reuzenslalom

Marcel Hirscher heeft op de WK skiën in Sankt Moritz goud op de reuzenslalom veroverd. De Oostenrijker won de eerste run en hield vervolgens zijn voorsprong probleemloos vast.

De verschillen waren klein na de eerste run, waardoor fouten in de tweede werden afgestraft en risico's beloond.

De Oostenrijker Roland Leitinger, die nog nooit op een wereldbekerpodium stond, stond zesde na de eerste run. In de tweede was hij echter de snelste. Iedereen die na hem kwam, beet de tanden stuk op zijn tijd, behalve Hirscher. Bij afwezigheid van de geblesseerde Ted Ligety (titelhouder en olympisch kampioen) maakte Hirscher zijn favorietenrol volledig waar.

Achter de twee Oostenrijkers veroverde de Noor Leif Kristian Haugen brons. De Fransman Alexis Pinturault kwam niet verder dan de zevende plaats.

Hirscher verovert wereldtitel op reuzenslalom

In het Zwitserse skioord verschenen twee Nederlanders aan de start, Maarten Meiners en Steffan Winkelhorst.

De afgelopen week 25 jaar oud geworden Meiners maakte indruk in de eerste run met de 25ste plaats, op slechts 2.04 van Hirscher. Winkelhorst, een maand jonger dan Meiners en donderdag winnaar van de kwalificatiewedstrijd, gaf 4,09 toe en stond nog net in de top-50.

Meiners, wiens beste resultaat op een WK de 20ste plaats is (combinatie 2013), ging voortvarend van start in de tweede run, maar miste na een halve minuut een poortje en viel uit. Winkelhorst werd uiteindelijk 41ste en dat was achttien plaatsen beter dan zijn beste WK-prestatie ooit uit 2013.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl