Kristoff pakt tweede ritzege in Oman

Alexander Kristoff in Oman AFP

Alexander Kristoff heeft na de eerste ook de vierde etappe in de Ronde van Oman gewonnen. De Noor van Katusha was na een rit van 188 kilometer over heuvelachtig terrein de snelste van een eerste groep. Hij bleef de Italiaan Sonny Colbrelli en de Belg Greg Van Avermaet voor.

Mike Teunissen was een van de vroege vluchters en de Sunweb-renner probeerde onderweg zijn krachten te sparen. Toch viel de Limburger in de finale met drie flinke beklimmingen weg uit de kopgroep. Op 15 kilometer van de aankomst werden ook de laatste vluchters weer ingerekend. 

Vervolgens trachtten onder anderen Rui Costa, Mathias Frank en Jacob Fuglsang alleen aan te komen, maar ze kwamen niet weg. Kristoff sloot dankzij zijn ploeggenoten net op tijd weer aan en had nog inhoud over voor een winnende sprint. 

Ben Hermans (BMC) kwam in de eerste groep over de finish en behoudt de leiderstrui. Met nog twee ritten te gaan staat hij 5 seconden voor op Rui Costa en 13 seconden op Jakob Fuglsang. Morgen staat er een bergrit op het programma.