Butler schenkt Bulls in slotseconde zege op Celtics

AFP

Twee rake worpen van Jimmy Butler met nog slechts 0,9 seconden op de klok hebben ervoor gezorgd dat Chicago Bulls met de zege aan de haal is gegaan tegen Boston Celtics. Het werd aan de vooravond van het NBA All Star-weekend na een spannend gevecht 104-103.

De wedstrijd in Chicago was eigenlijk de hele avond in evenwicht. De Bulls en de Celtics waren aan elkaar gewaagd. Bij de Bulls was sterspeler Butler trefzeker (29), Isaiah Thomas scoorde evenveel punten aan de andere kant. Niet geheel toevallig zijn dat ook de twee spelers die dit weekend meedoen met de NBA All Stars.

De Boston Celtics leken met een kleine overwinning aan de haal te gaan, maar een lichte overtreding van Marcus Smart op Butler zorgde voor de ommekeer. Butler mocht zich opmaken voor twee makkelijk gegeven vrije worpen en hij maakte geen fout. De achterstand van 103-102 werd een voorsprong van 104-103.

Blessures

De Bulls speelden zonder Dwyane Wade en Paul Zipser, die beiden vanwege blessures niet in actie kwamen. De 35-jarige Wade heeft een gekneusde rechterpols en werd donderdagochtend ook nog eens ziek wakker. Coach Fred Hoiberg hoopt Wade binnen twee weken weer terug te zien. 

Boston Celtics had met een zege in het spoor van koploper Cleveland Cavaliers kunnen blijven De ploeg blijft wel tweede in de Eastern Conference. Chicago Bulls steeg een plaats en staat nu zevende.

Uitslagen 16 februari

Indiana PacersWashington Wizards98-111
Chicago BullsBoston Celtics104-103