Plofkraak in Chaam, vier verdachten gearresteerd

In Noord-Brabant hebben meerdere politieauto's vannacht een voertuig met vier verdachten op hoge snelheid achtervolgd na een plofkraak. Daarbij is een politieauto beschadigd geraakt. De verdachten konden in Meerkerk worden aangehouden.  

De plofkraak was even voor 03.00 uur op een geldautomaat van de Rabobank in Chaam. De politie kreeg verschillende meldingen dat een auto met de vier vermoedelijke daders in de richting van Ulvenhout en Breda was gevlucht.

Een politiewagen botste tegen een boom en raakte van de weg Politie Alblasserwaard - Vijfheerenlanden

De auto werd rond 03.30 uur op de A15 van Gorinchem naar Nijmegen gespot. De politiehelikopter en verschillende politieauto's zetten de achtervolging in. Een kwartier later werd de auto bij Meerkerk gedwongen tot stoppen.

De vier inzittenden zijn aangehouden en zitten vast in de cel in Breda. Het gaat om twee mannen van 19, een van 26 en een van 30. Drie van hen hebben geen vaste verblijfplaats, een van de 19-jarigen komt uit Liverpool. Het is niet duidelijk hoeveel ze buit hebben gemaakt.

Bij de achtervolging is een politieauto van de weg geraakt en tegen een boom gebotst. De twee agenten in de auto zijn met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

STER reclame