De sport van vrijdag bij de NOS

Blije Go Ahead Eagles-spelers vieren feest met de fans Pro Shots

Vrijdag wordt een dag van terugblikken en vooruitkijken. Vooral op voetbal. Tussendoor wordt er natuurlijk nog volop getennist in Rotterdam en om een wereldtitel geskied in Sankt Moritz.

In het Lunchjournaal kijken we terug naar de verrichtingen van Ajax en AZ donderdag in de Europa League. Later op de dag besteden we in het Sportjournaal aandacht aan de WK skiën waar de reuzenslalom bij de mannen op het programma staat.

Bij het ABN Amro-tennistoernooi zijn we op NOS.nl vanaf 19.30 uur live bij de partij tussen Grigor Dimitrov en David Goffin. Om 23.10 uur volgt in een extra uitzending op NPO 3 en NOS.nl nog een samenvatting van de dag in Ahoy.

Neres en eredivisie

Vandaag wordt de miljoenenaankoop van Ajax gepresenteerd. David Neres Campos, kortweg Neres, werd op de slotdag van de winterse transferperiode voor een bedrag dat kan oplopen tot 15 miljoen euro naar Amsterdam gehaald. Vanmiddag wordt hij aan de pers voorgesteld. Beelden daarvan zijn te zien in het Sportjournaal om 18.45 uur.

In de eredivisie staat vanavond het duel Roda JC-Go Ahead Eagles op het programma. De wedstrijd, die om 20.00 uur begint, kan worden gevolgd via een liveblog op NOS.nl en Teletekstpagina 820. De samenvatting van het duel is te zien om 22.25 uur op NOS.nl en NPO 1.

Ook wordt er vooruitgekeken naar de wedstrijden van zaterdag. Van de grote drie komt PSV zaterdag al in actie. De Eindhovenaren ontvangen NEC.

Maxim in Tilburg

De NOS Playercam was deze week in handen van Mick van Buren die speelt bij Slavia Praag. Maxim Hartman is deze keer op bezoek geweest bij Darryl Lachman van Willem II.

Programma's vrijdag

TijdProgramma
Medium
13.10 uurLunchjournaalNPO 1
18.45 uurSportjournaalNOS.nl en NPO 1
19.30 uurABN Amro-tennistoernooi: Dimitrov-GoffinNOS.nl
20.30 uurLangs de Lijn En OmstrekenNPO Radio 1
22.23 uurStudio Sport EredivisieNOS.nl en NPO 1
22.40 uurNieuwsuurNPO 2
23.10 uurStudio Sport Extra: ABN Amro-tennistoernooiNOS.nl en NPO 3