Bosz: geen vrede met gelijkspel

Peter Bosz in het duel met Legia AFP

Peter Bosz zag Ajax donderdag met 0-0 gelijkspelen tegen Legia Warschau. "Daar heb ik geen vrede mee", aldus de trainer. "We hadden hier moeten scoren. En als je dan scoort, wordt de goal ook nog afgekeurd." 

Davy Klaassen baalde van zijn afgekeurde goal. "Ik dacht dat de bal erin zat, maar toen keek ik naar de man met de stok... Ik dacht dat die man het wel goed gezien moest hebben. Blijkbaar zag hij het toch verkeerd. Maar goed, als we zo spelen als vandaag moeten we het volgende week kunnen afmaken." 

Bal Klaassen over de lijn NOS

Bosz: hadden moeten winnen

Reactie Ajax-trainer Peter Bosz na het 0-0 gelijkspel bij Legia Warschau in de Europa League.

Klaassen: zolang de UEFA geen videoref wil, blijft dit gebeuren

Omdat Joël Veltman ziek was, kreeg Kenny Tete een kans als rechtsback. De verdediger kreeg in de 84ste minuut zijn tweede gele kaart. "Hij had een lastig begin, maar daarna heeft Kenny het goed gedaan", vond Bosz. "Ajax was beter in de eerste helft dan in de tweede en Kenny speelde beter in de tweede helft dan in de eerste." 

Door de rode kaart voor Tete voelde Bosz zich genoodzaakt om Justin Kluivert, die kort daarvoor als invaller zijn Europees debuut had mogen maken, al na dertien minuten weer naar de kant te halen ten faveure van verdediger Heiko Westermann. Het talent maakte bij zijn aftocht een teleurgestelde indruk. "Hij moest eraf voor het resultaat. Dat moet hij snappen. Zo leer je de wetten van het topvoetbal."

Schöne: maar in Amsterdam afmaken