Davy Klaassen (l) en Miroslav Radovic (r)

Ajax kan niet winnen van Legia Warschau

Ajax heeft in de uitwedstrijd tegen Legia Warschau voor een plaats in de achtste finales van de Europa League gelijkgespeeld. In Polen bleef het 0-0.

Zonder zelf echt flitsend te spelen had Ajax het voor rust voor het zeggen. Het scoorde ook al snel, maar het doelpunt van Davy Klaassen (een volley na een voorzet van Hakim Ziyech) werd niet toegekend. Doelman Arkadiusz Malarz stopte de bal achter de lijn en dat was de arbitrage ontgaan.

Bal over de lijn

Kort voor de pauze had Kasper Dolberg er alsnog 1-0 van kunnen maken na een voorzet op maat van Amin Younes: hij schoot onbesuisd over. Door geknoei van Daley Sinkgraven kreeg Legia ook een kans: doelman André Onana stond echter zijn mannetje bij de volley van Tomas Necid.

De Amsterdammers waren na de pauze minder superieur en ontsnapten in het eerste kwartier zelfs twee keer aan een achterstand. Vadis Odjija schoot in kansrijke positie over en daarna kon Kenny Tete, ten koste van een corner, maar net voorkomen dat Miroslav Radovic de bal binnen zou tikken.

Kenny Tete krijgt rood
    Kenny Tete in duel met Adam Hlousek
  • ANP
    Hakim Ziyech (r) in duel met Legia-speler Maciej Dabrowski (l)

Na een rommelige fase met veel foute passes, onnodige overtredingen en drie gele kaarten in korte tijd, was Lasse Schöne dicht bij de 1-0. Hij ging een-tweetje aan met Ziyech om de bal vervolgens op de voeten van Malarz te schieten.

Justin Kluivert maakte zijn Europese debuut, dat slechts 13 minuten duurde: na de tweede gele kaart van Tete werd hij gewisseld voor verdediger Heiko Westermann.