Van den Brom baalt flink van gemiste kansen

John van den Brom baalt in het duel met Olympique Lyonnais ANP

AZ-trainer John van Brom kon na de 1-4 nederlaag tegen Olympique Lyonnais niets anders dan concluderen dan dat het avontuur in de Europa League erop zit voor de Alkmaarders. Toch zal hij komende nacht nog wel even wakker liggen van de gemiste kansen van zijn ploeg.

"We hebben zeker de kansen gehad om meer dan één goal te maken", baalde hij na afloop. "Maar we hebben zelf de doelpunten zo makkelijk weggegeven en dan zie je duidelijk het verschil in het benutten van kansen. Een harde conclusie."

Vooral de manier waarop Lyonnais tot scoren kwam, stak Van den Brom. "De eerste is helemaal slecht omdat het een goal uit een standaardsituatie is, iets wat nooit mag gebeuren. En de tweede is net voor rust."

"Het gaat ook om het gevoel dat je meeneemt uit een wedstrijd als deze en daarin hebben wij onszelf veel tekort gedaan door niet onze eigen kansen te benutten."

1/2Van den Brom baalt flink van gemiste kansen
2/2Jahanbakhsh: was een goede wedstrijd van ons

Hoewel Van den Brom meer van zijn ploeg had verwacht, moest hij ook wel erkennen dat de Fransen een maatje te groot zijn. "Je wordt afgedroogd met 1-4, je ziet dat ze zich zelfs inhouden. Qua veldspel konden we aardig mee en het feit dat je heel veel kansen creëert zegt ook wat. Maar daar koop je niks voor."

"We worden afgetroefd op verdedigende kwaliteiten tegenover hele goede spitsen dus dan weet je dat het hopeloos is."

Bel Hassani: liever minder mooi en winnen

Ook Iliass Bel Hassani onderkende de problemen waar zijn ploeg tegenaan was gelopen en pleitte voor meer zakelijkheid. "Toen ik als kleine jongen naar Nederlandse clubs in Europa keek, was het altijd zo dat de Nederlandse club beter speelde, maar de buitenlandse ploeg won."

"Daarin moeten wij veranderen. Dan maar minder spel laten zien, maar wel loeren op de kans en scoren. Beter dat dan mooi voetbal en uiteindelijk verliezen, want dat is wat er vandaag is gebeurd."

Bel Hassani: welkom in Europa