Haase dicht bij stunt met Nadal in het achterhoofd

Robin Haase is in de achtste finales van het ABN Amro-toernooi gestrand. De mondiale nummer 57 verloor met 7-5, 4-6, 4-6 van David Goffin, die hem begin januari in twee sets ook al de baas was in de eerste ronde in Doha.

Goffin te sterk voor Haase in Ahoy
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

In de eerste set verspeelde Haase een vroege break voorsprong, maar bij 6-5 sloeg hij op Goffins service met een fraaie forehandwinner nogmaals toe. Voor Goffin (de nummer elf van de wereld) volstond in de tweede set een vroege break,.

In de derde set hield Haase lang stand, maar in de negende game moest hij de beslissende break incasseren. Vervolgens benutte Goffin op zijn eigen service zijn eerste matchpoint met een fluwelen dropshot met zijn backhand.

'Mentaal wegblijven van de score'

Een zure nederlaag voor Haase, maar met zijn vorm zit het wel goed. "Ik zat er dichtbij. Ik heb wel een grote stap voor de rest van het seizoen gezet", zei hij na afloop op de persconferentie.

"Ik heb ieder punt op zich gespeeld, onafhankelijk van de score. Nadal is daar de beste in: mentaal wegblijven van de score. Daar komt bij: ik ben fitter dan ooit. Ik kan na een wedstrijd zelfs weer normaal lopen, dat lukte heel lang niet."

Haase: was een goede wedstrijd, maar net niet