NOS SportAangepast

Winkelhorst plaatst zich overtuigend voor finale reuzenslalom op WK

Steffan Winkelhorst heeft zich overtuigend geplaatst voor het 'hoofdtoernooi' van de reuzenslalom op de wereldkampioenschappen skiën in St. Moritz.

Door zijn lage ranking op de wereldranglijst, buiten de top-50, moest de 24-jarige Nederlander zich via twee kwalificatieruns zien te plaatsen voor de dag van morgen, als de finale van de reuzenslalom op het programma staat.

Na de eerste run stond Winkelhorst nog op de tweede plaats achter de Spanjaard Juan del Campo. In de tweede run had hij alleen nog last van een snelle IJslander, maar Winkelhorst dook 0,36 sec onder die tijd. Del Campo kwam daarna niet meer aan de tijd van de Nederlander.

Comeback

Winkelhorst, in het dagelijks leven student advanced technology aan de Universiteit Twente, stopte ruim anderhalf jaar geleden met de wedstrijdsport. Hij kon zich niet meer motiveren, ook omdat aansprekende resultaten uitbleven.

Afgelopen zomer pakte Winkelhorst de draad weer op. Hij werd in november Nederlands kampioen indoor en plaatste hij zich, opmerkelijk snel, voor dit WK.

"Als ik morgen top-30 ski, dan is dat echt een goede prestatie", zei Winkelhorst. Maarten Meiners plaatste zich al direct voor de reuzenslalom op het WK in St. Moritz.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl