Reuters

In het grensgebied van Wit-Rusland en Oekraïne vormen de vele wolven die daar leven een bedreiging voor het het vee van de boeren. Daarom huren die jagers in, om de overlastgevende wolven te doden.

Vladimir Kriventsjik is een van die jagers. Samen met zijn vrouw woont hij in het dorp Chrapkovo, dat in het grensgebied van Oekraïne en Wit-Rusland en dicht bij de vervreemdingszone rond de kerncentrale van Tsjernobyl ligt. Die zone werd ingesteld kort na de kernramp in 1986.

Voor zijn huis maakt Kriventsjik een wolvenklem gereed Reuters

Elke ochtend controleert Kriventsjik zijn vallen die hij op verschillende plekken heeft geplaatst. Als een wolf vastzit, doodt Kriventsjik het dier, waarna hij het thuis ontvelt. Geen enkel deel van het dier wordt door hem verspild. Zo verkoopt hij het hart en de botten aan gebruikers van alternatieve geneesmiddelen.

Voor elke wolf die hij vangt, krijgt hij 75 euro. Eén wolf staat gelijk aan driekwart van zijn maandsalaris als opzichter van een graanpakhuis. Een leuk zakcentje dus, maar toch jaagt Kriventsjik alleen in de winter. "In de zomer voel ik me slecht als ik een wolf dood, omdat de pels dan zo slecht is."

Hier installeert hij een van zijn vallen Reuters
Vladimir Kriventsjik jaagt samen met zijn vrouw Reuters
Elke ochtend controleert Kriventjsik zijn vallen die hij op verschillende plekken heeft geplaatst. Reuters
Met een touw wordt de wolf gewurgd Reuters
De gevangen en gedode wolf wordt weggesleept en meegenomen naar huis Reuters
De gedode wolf wordt van zijn vacht ontdaan Reuters
Kriventsjik draagt een wolvenhuid Reuters
Het hart van de wolf verkoopt de jager voor gebruikers van alternatieve geneesmiddelen Reuters

STER reclame