Voetbalclub Bladel ontvangt tientallen bedreigingen na royeren spelers

time icon Aangepast
ANP

De voetbalvereniging Bladella in Bladel heeft tientallen bedreigingen binnengekregen na het royeren van vier jeugdspelers. De bedreigingen zijn zowel aan de club gericht als aan vrijwilligers persoonlijk.

De club heeft nog geen aangifte gedaan. De bestuurders betwijfelen of dit ergens toe leidt. "We kregen van de politie te horen dat er te weinig capaciteit is", zegt de voorzitter van de jeugdafdeling, Pim Lavrijsen.

Het bestuur maakt zich in het bijzonder zorgen om een van de vrijwilligers die op het terrein van Bladella woont. De politie zegt extra te surveilleren bij de sportclub.

Lootjes

De bedreigingen volgen op het royement van vier kinderen tussen de 10 en 14 jaar oud. Ze hadden minder dan de 25 verplichte loten verkocht en de ouders weigerden het resterende bedrag bij te passen.

Op de website van VV Bladella wordt uitgelegd dat tijdens een algemene ledenvergadering is besloten dat het lidmaatschap van de club wordt beëindigd als de kinderen geen of te weinig loten verkopen, en de ouders niet bereid zijn de rest bij te betalen. Elk jaar krijgen de ouders, voorafgaand aan de nieuwjaarsloterij, hierover een brief thuis, schrijft de club.

Bladella sprak eerder met de ouders af dat er inzet wordt verwacht van ouders en spelers, "zeker in de tijd dat wij als vereniging problemen hebben voldoende vrijwilligers te krijgen en te houden".

Ondanks alle commotie blijft de club bij het eerder genomen besluit de vier spelers te royeren.

STER Reclame