In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Voetbalclub stuurt spelertjes weg: te weinig loten verkocht

Een voetbalclub uit Bladel heeft het lidmaatschap van vier kinderen van tussen de 10 en 14 jaar oud ingetrokken. De voetballertjes verkochten te weinig loten bij de Nieuwjaarsloterij. Normaliter worden de kosten van de niet-verkochte loten afgeschreven van de rekening van de ouders, maar die wilden niet betalen.

De moeder van een 10-jarig slachtoffer vertelt aan Omroep Brabant dat haar zoon 10 van de benodigde 25 loten, die een euro per stuk kosten, had verkocht. "De meeste ouders betalen de club gewoon om geen gezeur te hebben", zegt de moeder. "Maar ik vind dat je als club gewoon blij moet zijn met elke euro."

Pim Lavrijsen van VV Bladella zegt de situatie te betreuren, maar dat het bestuur de regels volgt. "Een aantal jaar geleden is tijdens een ledenvergadering besloten dat dit de gang van zaken is. Bij een tennisvereniging moet je bardiensten draaien. Als je dat niet wilt, kan je het ook afkopen."

Overgeven

Lavrijsen vertelt dat het bestuur meermalen heeft geprobeerd om de 10 tot 15 euro van de ouders te innen. "Wij vinden het ook erg vervelend. De kinderen zijn de dupe." Het bestuur heeft aan de ouders voorgesteld dat ze het verschuldigde bedrag overmaken, zodat de leden er bij de volgende vergadering over konden beslissen. Daarop zijn ze niet ingegaan.

De moeder zegt tegen de regionale omroep dat haar kind begrijpt dat het geld niet is overgemaakt, maar dat hij er flink van baalt. "Twee dagen heeft hij hoofdpijn gehad en hij moest overgeven."

KNVB

De KNVB is niet te spreken over de gang van zaken en roept de club op het besluit terug te draaien. ''Die spelertjes zijn er niet om geld te verdienen voor de club. Zij moeten met hun vrienden kunnen voetballen", zegt de bond tegen Omroep Brabant.

Bladella is niet van plan om op korte termijn gehoor te geven aan deze oproep. Maandag praat het bestuur verder over de situatie.

Advertentie via Ster.nl