David Goffin in actie tegen Andrej Koeznetsov
NOS SportAangepast

Haase treft Goffin in Rotterdam, ook Dimitrov door

David Goffin is donderdag de tegenstander van Robin Haase in de tweede ronde van het ABN Amro-toernooi. De 26-jarige Belg won in de eerste ronde van de Rus Andrej Koeznetsov: 6-3, 6-2.

Goffin wordt een zware opdracht voor Haase. De Belg staat elfde op de wereldranglijst (Haase 57ste) en is in Rotterdam als derde geplaatst.

Vorige maand nog won Goffin in twee sets van Haase op het toernooi in Doha. Ook de enige andere keer dat de twee tegen elkaar speelden - op het masterstoernooi van Miami in 2013 - won de drie jaar jongere Belg.

Haase plaatste zich maandag voor het eerst in negen jaar weer eens voor de tweede ronde van het ABN Amro-toernooi door Florian Mayer te verslaan.

Dimitrov in drie sets langs Mischa Zverev

Grigor Dimitrov schaarde zich met de nodige moeite onder de laatste zestien in Rotterdam. De als vijfde geplaatste Bulgaar won met 6-7 (4), 6-2, 6-4 van Mischa Zverev.

Beide spelers presteerden vorige maand uitstekend op de Australian Open. Zverev haalde met een zege op Andy Murray verrassend de kwartfinales en Dimitrov reikte zelfs tot de halve eindstrijd.

De Bulgaar, afgelopen zondag toernooiwinnaar in Sofia, had het lange tijd lastig met het sterke serve-volley-spel van de Duitser, maar in het tweede bedrijf won Dimitrov vanaf 2-2 ineens vier games op rij. Zverev repareerde in set drie een break achterstand, maar leverde op 3-3 opnieuw zijn service in.

Dimitrov: het zijn goede weken voor mij

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl