De liefdesmuur in Tilburg
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

De liefdesmuur is terug in Tilburg

Net als vorig jaar mag iedereen in het kader van Valentijnsdag weer speciale berichten schrijven op de Tilburgse liefdesmuur. Met krijt. De muur is een initiatief van ondernemer Peter Hessels, in Tilburg beter bekend als Peerke.

Dit jaar mochten zanger Kenny B. en de Tilburgse stadsdichter Martin Beversluis hun eerste boodschap achterlaten. "We zijn niet gelijk maar wel gelijkwaardig", kalkte de zanger in roze letters. Beversluis kwam natuurlijk met een gedicht: "Als ik een zin zou mogen zeggen, die dan even mooi zou zijn als jij mijn valentijn, zullen we ooit samen zijn?"

Hessels maakte vorig jaar met Valentijnsdag voor het eerst een liefdesmuur. Hij kwam op het idee na een weekend in Berlijn. "Daar verdeelde de muur jarenlang mensen. Ik maak een muur die mensen samenbrengt", zegt hij tegen Omroep Brabant.

Het hele jaar door
Vandaag de dag is de muur volgens de Tilburger nog steeds actueel. "Mensen hebben nog steeds de gewoonte om negatieve muren te bouwen", vertelt Peerke. "Nu heb je natuurlijk de Amerikaanse president Trump en zijn muur aan de grens met Mexico."

Volgens Hessels is Valentijnsdag een goed moment voor een positieve muur. "Maar eigenlijk zouden we elkaar het hele jaar door lief moeten hebben", zegt hij.

Het is nog niet duidelijk hoe lang de muur als liefdesmuur gebruikt mag worden. Hessels heeft het over ''een tijdje". Maar een flinke regenbui kan natuurlijk ook een einde maken aan alle boodschappen in krijt.

Advertentie via Ster.nl