1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS SportAangepast

Mentale tips 'life coach' sterken Haase in Ahoy

Robin Haase was na zijn zege op het ABN Amro-toernooi meer dan tevreden. “De winst is prachtig, maar de manier waarop geeft een nog beter gevoel”, zegt de Hagenaar, die in 2008 voor het laatst een partij in Ahoy won.

Haase versloeg maandag de sluwe Duitser Florian Mayer, die zijn tegenstanders vaak met messcherpe slicebackhands bestookt. "Hij staat qua spel te boek als een hele irritante speler, alleen wist ik dat hij de laatste tijd weinig heeft gespeeld en zelfvertrouwen mist. Dat merkte ik ook op de baan."

Mentaal sterk

Die wetenschap sterkte Haase. Hij miste zelf in de tweede set liefst tien breekpunten voor het ingaan van de tiebreak, maar hield vervolgens zijn hoofd koel en greep zeer gedecideerd de winst.

“Ik ben bijna mijn hele leven al bezig met mentale training. Dan bedoel ik niet trainingen uit boekjes.”

Robin Haase

"Ik heb de afgelopen jaren op mentaal gebied altijd wel aardig gepresteerd in mijn wedstrijden, maar er is altijd ruimte voor verbetering", vindt Haase. Hij werkt al enige tijd samen met een 'life coach' om mentaal nog weerbaarder te worden.

"Ik ben bijna mijn hele leven al bezig met mentale training. Dan bedoel ik niet trainingen uit boekjes, maar het spreken met een 'life coach'. Die heb ik niet alleen voor het tennis, maar ook voor mijn privéleven. Hoe ga je om met stressmomenten? Het helpt mij goed."

Haase is op dat gebied ook tevreden over de huidige samenwerking met zijn coach Raymond Knaap. "Ik praat ook veel met hem. Mijn coach laat mij zelf de oplossing zoeken en biedt vooral hulpmiddelen. Hij geeft mij de ruimte om op intuïtie te kunnen spelen."

  • Haase verslaat Mayer in eerste ronde Ahoy
  • Haase: creëerde veel meer kansen dan Mayer

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl