Veltman biedt excuses aan voor onsportieve actie

Aangepast
Joël Veltman Pro Shots

Joël Veltman heeft op Twitter zijn excuses aangeboden voor zijn onsportieve actie in het duel met Sparta Rotterdam. De Ajax-verdediger reageert daarmee op de discussie die inmiddels al de hele wereld is overgegaan.

"Terugkomend op mijn actie en reactie over wat ik heb gedaan in de wedstrijd tegen Sparta, en zeker tegen Iván Calero, zeg ik sorry! Dit had ik niet mogen doen, gebeurde in een opwelling, maar het blijft onsportief. Nogmaals sorry daarvoor!", schrijft Veltman, die zijn tweets ook in het Engels verstuurde vanwege de mondiale aandacht.

Joël Veltman
@joel_veltman
(1/2) Terugkomend op mijn actie en reactie over wat ik heb gedaan in de wedstrijd tegen Sparta, en zeker tegen Iván Calero, zeg ik sorry!
2 jaar geleden
Joël Veltman
@joel_veltman
(2/2) Dit had ik niet mogen doen, gebeurde in een opwelling, maar blijft onsportief. Nogmaals sorry daarvoor!
2 jaar geleden

Slim of onsportief?

In de gewonnen wedstrijd tegen Sparta (2-0) doet Veltman alsof hij het spel stil wil leggen vanwege een blessure van Bertrand Traoré. Sparta-speler Iván Calero ziet Veltmans armgebaren, stopt zijn spel en draait zich om. Niet veel later blijkt het een truc van Veltman te zijn. Hij zet zijn actie door en geeft de bal hard voor in het strafschopgebied.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/2Passeeractie Veltman voer voor discussie

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/2Bosz vindt actie Veltman 'oke', Pastoor noemt het onsportief

De beelden gaan vervolgens de wereld over. In Engeland, Duitsland, Italië, Spanje, Mexico en zelfs Vietnam spreken ze schande van de actie van de Ajax-verdediger.

Joël Veltman gaat de wereld over NOS/ANP

STER Reclame