Schulting terug op het ijs en grijpt wereldbeker

Aangepast
Suzanne Schulting heeft reden tot lachen Orange Pictures

Een wonderbaarlijk snel herstelde Suzanne Schulting heeft zich tijdens de wereldbekerfinale in Minsk verzekerd van de eindzege van het klassement van de 1.000 meter.

Door zich zondag op de tweede 1.000 meter te plaatsen voor de halve finales, pakte ze voldoende punten om de Koreaanse Choi Min-Jeong van de eerste plaats te stoten. Choi is namelijk afwezig in Minsk.

Harde val

Schulting was zaterdag nog hard ten val gekomen in de finale van de 1.500 meter. Ze werd per brancard afgevoerd en leek het erop dat ze het restant van het toernooi op haar buik kon schrijven. Maar in het ziekenhuis werd geen grote schade geconstateerd. 

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Schulting maakt onverwacht snelle rentree

Schulting werd zondagochtend vervolgens wakker met pijn aan haar ribben en rug, maar besloot op advies van de teamarts alsnog van start te gaan. "Ik sprong een gat in de lucht, want ik wil vandaag gewoon schaatsen", jubelde ze voor de start.

Eenmaal verzekerd van de wereldbeker, meldde Schulting zich wel uit voorzorg af voor de halve finales van de 1.000 meter.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Harde val shorttrackster Schulting bij wereldbeker Minsk
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De Vries en Van Kerkhof succesvol

Rianne de Vries veroverde zilver op de 1.000 meter. Voor De Vries was het de tweede WB-medaille van het seizoen. Vorige week pakte ze in Dresden ook al zilver op de 1.000 meter.

Yara van Kerkhof veroverde brons op de 500 meter. In de finale moest ze haar meerdere erkennen in de Koreaanse Kim Ye-jin en de Italiaanse Arianna Fontana. Het was de tweede WB-medaille van dit seizoen voor Van Kerkhof, die ook in Calgary brons won op de 500 meter.

Lara van Ruijven werd verwezen naar de B-finale, die overigens niet meer werd verreden omdat er niets meer op het spel stond.

STER Reclame