NOS SportAangepast

Favoriete Stuhec verovert wereldtitel op afdaling

Stuhec wint afdaling op WK skien

Ilka Stuhec heeft in St. Moritz de wereldtitel op de afdaling veroverd. De Sloveense skiester was 0,40 seconde sneller dan de verrassende Oostenrijkse Stephanie Venier. De Amerikaanse vedette Lindsey Vonn greep op 0,45 het brons.

De 26-jarige Stuhec brak dit seizoen door. Ze won begin december haar eerste wereldbekerwedstrijd en voegde daar vervolgens nog vier overwinningen aan toe.

Eerste WK-medaille

In St. Moritz stond er geen maat op de Sloveense snelheidsspecialiste, die twee jaar geleden bij de WK niet verder kwam dan de twintigste plaats op de afdaling. Stuhec vond in de Zwitserse sneeuw probleemloos de juiste lijnen en had het alleen in het middengedeelte even lastig. Het goud was haar eerste medaille op een wereldkampioenschap. Stuhec nam de wereldtitel over van haar landgenote Tina Maze.

Voor Lindsey Vonn was het haar zevende WK-medaille. De 32-jarige Amerikaanse is net terug na een knieblessure en een armbreuk. Op de combinatie greep ze naast een medaille; het brons op de afdaling zorgde weer voor een grote glimlach op haar gezicht.

Lara Gut, de nummer twee in het wereldbekerklassement op de afdaling, ontbrak nadat ze vrijdag een zware knieblessure had opgelopen in de training voor de combinatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl