Germaine de Randamie met de kampioenschapsriem
NOS NieuwsAangepast

Trainer na wereldtitel Germaine: ja, dit is echt een oermens

Germaine de Randamie is de eerste Nederlandse vrouw die de wereldtitel pakt in de Mixed Martial Arts (MMA). "En dat terwijl de Amerikanen dachten dat ze slechts als decorstuk zou figureren in de finale", zegt verslaggever Matthijs Weststrate. "Maar ze flikt het gewoon. Dat is wel een dingetje in die sport. Onderschat het niet: haar tegenstandster Holly Holm is een hele grote mevrouw."

Het lijkt erop dat dit haar laatste kunststukje is als MMA'er. De 32-jarige Nederlandse heeft namelijk een sterke kinderwens.

"Ze gaat stoppen", weet Weststrate. Vorige week was hij bij haar voor een reportage. "Of dat per direct is, weet ik niet. Ze zag dit als het ultieme staartstuk in haar carrière. Ze wil zo graag een kindje en de jaren gaan tellen. Germaine vertelde dat ze klaar was voor 'het volgende leven'."

'Germaine, we zijn trots op je'

Bij de club in Oss waar ze vaak traint op zondag herkennen ze dat verhaal. "Een leuke vriend en een kindje, dat is haar grootste droom", vertelt fitnesstrainer Lindy. "Dat is iets heel anders dan je verwacht, hè?"

Mickey van der Wal is haar worsteltrainer. Hij herkent haar kinderwens, maar gaat ervan uit Germaine de wereldtitel verdedigt. "Ze zal wel geopereerd moeten worden aan haar hand, maar dat weerhoudt haar er niet van de titel te verdedigen. Wat mij betreft gaan we direct weer trainen als ze hersteld is."

De Randamie met de kampioenschapsriem

Mickey traint regelmatig met haar bij een worstelvereniging in Utrecht. Ook daar had iedereen de wekker gezet vannacht. "Het leeft enorm op de vereniging", vertelt Robbie, die haar al kent sinds ze klein is. "Het is echt een oermens. Als een jongen tegen haar vecht dan wordt die afgemaakt."

Door haar drive krijgt iedereen ook extra zin om te trainen.

Mickey van der Wal, worsteltrainer

Er lijkt bij de club in Oss sprake van een Germaine-effect. Het wordt er de laatste tijd drukker en drukker. "Ze levert toch veel positieve reclame op. Het is hier volle bak de laatste tijd. Door haar drive krijgt iedereen ook extra zin om te trainen."

Germaine is een politieagent in opleiding. Dinsdag gaat ze alweer aan de slag, heeft ze laten weten. "Ze verwachtte dat haar baas haar wat meer in de luwte zou houden, als ze de wereldtitel zou veroveren", vertelt Weststrate. "Het ligt toch gevoelig: de associatie tussen de politie en MMA-vechten. Ze zei: 'Ik denk dat ik achter het bureau word gestald.'"

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl