Dirk Kuijt (links) en Jens Toornstra na de winst van Feyenoord op FC Groningen
NOS VoetbalAangepast

Bij Feyenoord blijven ze koel: 'van week tot week kijken'

In Rotterdam zeggen ze het nog niet hardop, maar de landstitel zit absoluut in het achterhoofd van de spelers. De thuiswedstrijd tegen FC Groningen gaf daar weer ook alle reden toe. Feyenoord sprankelt.

Toch blijft ergens de onzekerheid bij de koploper, ingegeven door een pijnlijke serie nederlagen van vorig seizoen. Het is exact een jaar geleden dat Feyenoord een bizarre reeks van zeven nederlagen neerzette.

Trainer Giovanni van Bronckhorst waakt dat zijn ploeg niet weer in een vrije val terecht komt. "Het is een wereld van verschil ten opzichte van vorig jaar", zegt hij. "Ik denk dat er geen valkuilen zijn. We moeten ons volgende week gewoon weer voorbereiden op ADO Den Haag."

Van Bronckhorst: er zijn geen valkuilen, we moeten doorgaan

Jan-Arie van der Heijden, die met een fijne hakbal de assist verzorgde voor de 2-0 van Jens Toornstra, uit zich in dezelfde woorden als zijn coach.

"Ik denk dat het toverwoord focus is. We moeten onze tegenstanders continu het gevoel geven dat er niets te halen valt", vindt de verdediger. "Dan win je waarschijnlijk de meeste wedstrijden, maar dat moeten we wel elke week blijven laten zien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl