Dion Malone baalt na de 1-0 van Go Ahead

Go Ahead stuurt ADO naar laatste plaats

Go Ahead Eagles heeft na de eerste uitzege van het seizoen (2-1 bij NEC) de goede lijn doorgetrokken. De Deventenaren waren in de eigen Adelaarshorst met 3-1 te sterk voor ADO Den Haag. Door de overwinning deed Go Ahead de laatste plaats over aan ADO en klom het zelf naar de veertiende plaats.

Bij ADO zat coach Alfons Groenendijk voor het eerst op de bank en hij zag dat er nog veel werk aan de winkel is: zijn ploeg faalde op alle fronten.

Voor rust kreeg alleen Go Ahead kansen. Nadat Sam Hendriks en Sander Duits hadden verzuimd te scoren, had Hendriks dan toch succes: ADO-doelman Ernestas Setkus dacht redding te brengen bij een hoge voorzet, maar de bal caramboleerde via een been van Hendriks het doel in.

Dion Malone moest noodgedwongen onder de lat plaatsnemen

ADO stapelt fout op fout

Na rust kreeg ook ADO zijn eerste kans, maar invaller Mike Havenaar kopte naast. Achterin bleven de Hagenaars fout op fout stapelen en Hendriks scoorde na een slippertje van Tom Beugelsdijk. Even later moest ADO met tien man verder toen Setkus rood kreeg na doorglijden op Hendriks. Omdat Groenendijk al drie keer had gewisseld, besloot hij Dion Malone op doel te zetten.

Vier minuten voor tijd kwam ADO zowaar op 2-1. Arbiter Janssen zag in een glijpartij van Beugelsdijk een strafschop en die werd door Abdenasser El Khayati onberispelijk binnen geschoten. Aan de overkant leek Malone ongeslagen te blijven (hij redde prima op een inzet van Jarchinio Antonia), maar in de laatste minuut was hij kansloos bij een prachtige lob van Marcel Ritzmaier.