Engelse rugbyers tonen veerkracht tegen Wales

De rugbyers van Engeland hebben ook hun tweede duel in het zeslandentoernooi in winst omgezet. De titelverdediger kreeg in Cardiff de zege niet cadeau van Wales: 21-16.

Six Nations: Engelsen verslaan Wales na thriller in Cardiff

Wales ging met een 13-8 voorsprong de rust in na onder meer een schitterende try van Liam Williams, die vrijgespeeld werd na een schijnbeweging van Scott Williams.

In de tweede helft leidde Wales tot vier minuten voor tijd (16-14). Een try van Elliot Daly en de conversie van Owen Farrell dompelden Cardiff in rouw.

Wales-Engeland, een onvervalste rugbyklassieker

Recordzege en primeur voor Ierland

Ierland boekte zijn grootste zege ooit in het evenement. In Rome werd Italië met 63-10 verpletterd. De Ieren tekenden voor maar liefst negen try's.

Ierland beleefde daarmee een primeur in de Six Nations door als eerste land een bonuspunt te krijgen voor hun aanvallende spel. Dit hoort bij de nieuwe puntentelling van het toernooi. Die is sinds dit jaar van kracht.