Donald Trump, zijn vrouw Melania en de Japanse premier Abe in Trumps Mar-a-Lago resort in Florida AFP

De Amerikaanse president Donald Trump zegt dat hij de kosten van de muur die hij langs de grens met Mexico wil bouwen, sterk kan laten dalen. Volgens een schatting van het ministerie van Binnenlandse Veiligheid kost het bouwen van de muur meer dan gedacht en komen de kosten op zo'n 21,6 miljard dollar uit.  

Trump zelf schatte tijdens de campagne dat de muur zo'n 12 miljard kost. Dat werd toen door verschillende experts meteen als een te laag bedrag bestempeld. 

Kortingen

In een tweet schrijft Trump nu dat hij nog niet betrokken is bij het ontwerp van en de onderhandelingen rond de muur. Als dat eenmaal gebeurt, dan zal de prijs volgens de president sterk dalen. 

Net zoals dat volgens hem vorig jaar is gebeurd bij de JSF en het nieuwe presidentiële vliegtuig. Na gesprekken met Trump zeiden vliegtuigbouwers Lockheed Martin en Boeing, die sterk afhankelijk zijn van overheidscontracten, dat ze zullen proberen om de kosten omlaag te brengen. Reuters schrijft dat volgens experts de 600 miljoen korting, die Trump claimt te hebben bedongen, al in de pijplijn zaten.

Hoe hij de kosten van de muur omlaag gaat brengen, schrijft Trump er niet bij. Hij heeft beloofd dat Mexico voor de muur zal betalen

STER reclame