Piet Keizer in 196
NOS VoetbalAangepast

Van der Sar geschokt, Blind bedroefd over dood Keizer

Directeur Edwin van der Sar van Ajax heeft geschokt gereageerd op het overlijden van clubicoon Keizer. "Het voelt heel onwerkelijk dat hij er nu niet meer is. Maar wij zullen hem nooit vergeten'', aldus de oud-doelman. "Met Piet verliezen we één van de grootste Ajacieden aller tijden."

"Keizer speelde bijna vijfhonderd wedstrijden in het eerste elftal. Hij won alles wat er te winnen viel en heeft bij die vele nationale en internationale prijzen een wezenlijk aandeel gehad. Hij bleef daarna een betrokken en kritisch volger van wat hier in Amsterdam gebeurde."

Danny Blind

Blind bedroefd

Bondscoach en oud-Ajacied Danny Blind reageerde bedroefd op het nieuws over Keizer. "Zijn overlijden doet pijn. Hij was een prachtige voetballer en een inspirerende denker over voetbal. Ik heb hem goed gekend."

"We waren het over voetbal heus niet altijd eens met elkaar, maar dat maakte het contact met hem juist zo bijzonder. Door discussies met hem kwam je weer verder in je denken'', aldus Blind over de vermaarde linksbuiten.

Keizer speelde 490 wedstrijden in het shirt van Ajax, drie minder dan Blind. "Hij was een prachtige, puur aanvallend denkende voetballer, een schitterende speler en een mooie kerel. Een ras-Ajacied ook. Een sieraad voor onze sport."

KNVB-voorzitter Michael van Praag, tevens oud-voorzitter van Ajax, kende Keizer al vanaf zijn zeventiende. "Toen mocht ik van trainer Rinus Michels af en toe trainingswedstrijden fluiten van het eerste. Piet was onnavolgbaar. Zijn schaar is nog steeds beroemd, hij was veel te snel en ontweek elke tackle."

In een later stadium sprak Van Praag hem vaak voorafgaand aan de 'fluwelen revolutie' bij Ajax. "We hebben heel vaak bij elkaar gezeten om te filosoferen over Ajax. Dat waren vaak pittige gesprekken. Hij was een eigenzinnige man met goede ideeën. Het was een gouden kerel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl