Richard Krajicek
NOS SportAangepast

Slechte ochtend voor Krajicek: ook Federer en Murray niet

Als er een ochtend was in het leven van Richard Krajicek die hij liever niet had meegemaakt, dan was het de ochtend van donderdag 9 februari. "Eerst hoorde ik van de afmelding van Rafael Nadal, toen hoorde ik Roger Federer 'nee' zeggen en ook Andy Murray. Lekker ochtendje."

Na de afzegging van Nadal probeerde de toernooidirecteur van het ABN Amro-toernooi alsnog een andere topper te halen, maar tevergeefs. En dat terwijl Krajicek dinsdag al slecht nieuws had gehoord: Stan Wawrinka zegde af. En nu dus ook de nummer 2 van de plaatsingslijst. De eigenlijke publiekstrekker.

"Zijn manager is Carlos Costa, een goede vriend en oud-collega van mij. Hij belde gisteren al en zei dat de dokter vindt dat hij vermoeid is." Dat bleek de opmaat naar de definitieve afzegging.

Slechte ochtend voor Krajicek: Nadal zegt af

En dat terwijl Nadal niet eens geblesseerd is. "Ik ben teleurgesteld, maar ik heb wel begrip voor de speler. Ben zelf ook tennisser geweest, vaak geblesseerd geweest. Maar het is gewoon balen. Nee, hij is nu niet geblesseerd, maar hij zit wel op het randje."

Vorig jaar zegde een andere publiekstrekker, Roger Federer, af. "Twee jaar op rij is zuur. En nu de eerste twee is zuur. Maar we moeten niet vergeten dat we de vier jaar daarvoor wel alle toppers hebben gehad."

Wie er overblijven? "Cilic, Thiem, Dimitrov, Zverev. Qua tennis nog steeds heel mooi, maar geen Nadal. En dat is even slikken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl