Rafael Nadal
NOS SportAangepast

Ook Nadal komt niet naar Rotterdam: het spijt me heel erg

Rafael Nadal komt niet naar het ABN Amro-toernooi. Na zijn finale tegen Roger Federer bij de Australian Open heeft de Spanjaard van zijn artsen het dringende advies gekregen om rust te nemen en daarmee blessureleed te voorkomen.

"Het spijt me heel erg. Ik begrijp dat de Nederlandse fans teleurgesteld zijn", laat Nadal weten. "Na mijn afwezigheid in een aantal toernooien afgelopen jaar was ik juist goed aan dit seizoen begonnen. Ik deed ook een aanzienlijke inspanning tijdens de Australische toernooien."

"Daardoor hebben mijn artsen mij ten strengste geadviseerd om rust te nemen en mijn lichaam tijd te geven om te herstellen, voordat ik weer wedstrijden speel en op die manier blessures te voorkomen. Ik ben Richard dankbaar voor zijn begrip en steun."

Federer pakt ten koste van Nadal vijfde titel Australian Open

Een nieuwe tegenvaller voor toernooidirecteur Richard Krajicek, die ook Stan Wawrinka al zag wegvallen. De voormalig Wimbledon-winnaar kreeg vorige week tijdens een belletje met het kamp-Nadal nog de zekerheid dat de Spanjaard zou komen.

Krajicek is al op zoek gegaan naar een vervanger van formaat, maar kon die niet vastleggen. "Het is natuurlijk een grote domper dat hij er niet is. We hebben in korte tijd contact gehad met de complete top-5 en Roger Federer, maar helaas bleken zij om uiteenlopende redenen niet beschikbaar."

Federer zou vorig jaar naar Rotterdam, maar ook hij trok zich toen een week voor aanvang van het toernooi terug.

Cilic lijstaanvoerder

Door de afzegging van Nadal is Marin Cilic nu de lijstaanvoerder in Rotterdam. De nummer zeven van de wereld staat daarmee net voor Dominic Thiem.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl