Nasleep van de aanslag op het Hooggerechtshof in Kabul Reuters

Het Rode Kruis heeft de werkzaamheden in Afghanistan opgeschort, nadat er in het noorden van het land zeker zes medewerkers zijn vermoord, vermoedelijk door strijders van IS, zeggen de autoriteiten. 

Twee mensen van het Rode Kruis worden nog vermist. Alle betrokken Rode Kruismedewerkers zijn Afghanen. Ze waren met voorraden onderweg naar gebieden die zijn getroffen door lawines en zware sneeuwval.

De aanslag was in de provincie Jowzjan, waar veel Turkmeense strijders actief zijn die sympathiseren met IS, of zich bij de terroristische groepering hebben aangesloten. De Taliban zeggen dat ze niets met de moordpartij te maken hebben.

In Afghanistan neemt het aantal aanslagen toe. Gisteren blies een zelfmoordterrorist zich op bij het Hooggerechtshof in Kabul. Dat kostte aan zeker twintig mensen het leven, meer dan veertig raakten er gewond.

En vanmorgen was er een zelfmoordaanslag bij een overheidsgebouw in de oostelijke provincie Paktia. Twee mensen kwamen om, een politieagent raakte gewond. De Taliban plegen vaak aanslagen op doelen die met de overheid in verband staan, maar de verantwoordelijkheid is niet opgeëist.

STER reclame