Stan Wawrinka
NOS SportAangepast

Wawrinka belt Krajicek: ik kom niet naar Rotterdam

Stan Wawrinka doet niet mee aan het ABN Amro-toernooi. De Zwitserse nummer drie van de wereld heeft bij de Australian Open, waar hij de halve finales haalde, een knieblessure opgelopen en moet rust houden.

Toernooidirecteur Richard Krajicek, die vorig jaar tijdens het grasseizoen even coach was van Wawrinka: "Stan belde me vanmiddag met het slechte nieuws. Het kwam als een volslagen en vervelende verrassing. Niet alleen voor ons, maar ook voor hem."

Voormalig toernooiwinnaar

Wawrinka pakte in 2015 de titel in Rotterdam en dat betekende veel voor hem. Het was zijn eerste indoortitel ooit en zijn eerste toernooizege in de ATP 500-reeks.

Finale ABN Amro 2015: Wawrinka-Berdych

Door de afzegging van Wawrinka is Rafael Nadal nu de lijstaanvoerder bij het ABN Amro-toernooi. Door zijn finaleplaats in Melbourne is hij de nummer 6 van de wereld en staat hij net voor Marin Cilic en Dominic Thiem.

Benoit Paire neemt de vrijgekomen plaats van Wawrinka in het hoofdtoernooi in, waarvoor Krajicek nog één wildcard te vergeven heeft. De andere twee gingen naar Robin Haase en Tim van Rijthoven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl