Aangepast

'Geef Trump een kans en je zult grootse veranderingen zien'

Hij wordt wel de Trump-fluisteraar genoemd: Roger Stone, campagne-adviseur van presidenten Richard Nixon, Ronald Reagan en recent Donald Trump. Hij kent de president al 40 jaar.

"Mensen onderschatten hoe sterk hij is. Als hij zich een doel stelt, dan wordt dat doel gehaald", zegt Stone in een gesprek met correspondent Wouter Zwart.

"Trump is geen extremist of ideoloog", zegt Stone over zijn goede vriend. "Hij is beïnvloed door de beelden uit Frankrijk, Duitsland en België. Horden Arabische jongemannen die mensen verkrachten en vermoorden. Je hoeft geen genie te zijn om in te zien dat die mensen ook deze kant op komen."

'Reken Donald Trump af op zijn daden'

Stone maakt zich geen zorgen over de protesten van miljoenen Amerikanen tegen de president. "Geef mij geld en ik organiseer een even sterk tegengeluid", zegt Stone. "De meeste mensen zijn opgeruid en gemanipuleerd door onruststokers."

We krijgen te maken met een transformationele president.

Roger Stone, campagne-adviseur Donald Trump

Beleid

"Internationaal moeten we ophouden onze neus in zaken te steken die ons niets aangaan. Trump weet dat Poetin geen lieverdje is. Maar hij kiest niet voor een oorlog met Rusland. Hij wil detente."

In eigen land zal Trump zich volgens Stone richten op het weer leefbaar maken van stadsharten van steden als Detroit en Baltimore. "Als er weer groei en welvaart komt, wordt dit weer een succesvol en groots land."

En dat Trump zal slagen, daarvoor bestaat bij Stone geen enkele twijfel. "Hij is een bijzonder koppige vent. Hij zal geen moment aarzelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl