Zorgaanbieder ZSV Wonen uit Rotterdam is failliet verklaard. Het Openbaar Ministerie had de rechtbank hierom gevraagd omdat de cliënten van de instelling op straat dreigen te worden gezet.

ZSV Wonen beheert zo'n tachtig woningen van de voormalige stichting Vivence. Die zorginstelling voor licht verstandelijk gehandicapten ging in december failliet. Een voormalig bestuurder van beide organisaties wordt verdacht van fraude. Hij zou 735.000 euro hebben verduisterd en ZSV Wonen hebben gebruikt om dat geld weer wit te wassen.

Volgens het OM kan ZSV Wonen de rekeningen niet meer betalen. Daardoor dreigen de cliënten op straat te komen staan. Nu de rechter het faillissement heeft uitgesproken kan de curator een andere zorgaanbieder vragen om de cliënten te helpen.

De Rotterdamse zorginstelling kwam in november al in het nieuws vanwege misstanden bij de Almeerse afdeling. De inspectie stelde de afdeling onder toezicht. Ook een locatie in Borculo heeft een tijd onder toezicht gestaan; in maart vorig jaar werd die afdeling gesloten.

STER reclame