NOS
NOS Nieuws

Dagblad De Pers weer terug? Toch niet helemaal

"Oude tijden herleven... oh nee, toch niet..." Veel treinreizigers werden vanochtend verrast, omdat ze dachten dat Dagblad De Pers weer terug was. In 2012 trokken uitgevers de stekker uit de gratis krant, omdat de advertentie-inkomsten tegenvielen. Maar vandaag werd hij weer op tientallen stations uitgedeeld.

Hoewel de krant dezelfde naam en vormgeving heeft, keert het dagblad niet terug. Het gaat om een ludieke actie van Milieudefensie, waarmee aandacht wordt gevraagd voor eerlijk en gezond voedsel. "We knijpen met ons voedselsysteem de wereld uit. Zo wordt er op grote schaal oerwoud gekapt in Azië en Zuid-Amerika voor palmolie en soja. Allemaal voor óns eten", is te lezen in de krant.

In de eenmalige Voedseleditie, zoals Milieudefensie de krant noemt, staan artikelen over het voedselsysteem, met bijvoorbeeld een reportage over kleine boeren in Paraguay.

Maar er staan ook satirische stukjes en advertenties in. Zo biedt een verzonnen reisorganisatie een rondreis aan naar de Amazone, waar toeristen "de mooiste platgebrande natuurgebieden" kunnen bezoeken.

depers.org
In de krant staan onder meer ludieke advertenties

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl