Mark Caljouw
NOS SportAangepast

NK badminton: primeur Caljouw, tweede titel Mahulette

Mark Caljouw heeft in Almere voor het eerst de Nederlandse titel badminton in de wacht gesleept. De als tweede geplaatste Rijswijker was in de finale met 22-20, 21-11 te sterk voor Nick Fransman.

De als eerste geplaatste Fransman, die ook nog nooit kampioen was geworden, leek zijn favorietenrol waar te gaan maken, maar een 14-9 voorsprong in de eerste game was niet besteed aan de Brabander.

Caljouw kwam langszij en pakte de game op zijn derde gamepopint. Na een spannende openingsgame ging de partij uit als een nachtkaars. Caljouw, die in de halve finales titelverdediger Eric Meijs overklast had, nam snel een voorsprong en Fransman kon zich niet meer oprichten.

Gayle Mahulette won voor de tweede keer in haar loopbaan de Nederlandse titel. De Arnhemse liet in een eenzijdige finale in Almere Deborah Jille kansloos: 21-10, 21-14.

De 23-jarige Mahulette won de titel ook in 2014, maar vorig jaar moest ze die aan Soraya de Visch Eijbergen laten. De titelverdedigster meldde zich af met een voetblessure, die de Papendrechtse naar verwachting drie maanden aan de kant zal houden.

Nauwelijks kansen

De pas 17-jarige Jille had in de halve finales verrassend gewonnen van Tamara van der Hoeven. Een nieuwe stunt zat er echter niet voor de Houtense, die in de finale nooit op voorsprong stond.

Mahulette verovert met overmacht nationale badmintontitel

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl