Tafeltennisster Li Jie heeft in het Franse Antibes voor het eerst de Top-16 op haar naam gebracht. De 32-jarige Nederlandse profiteerde in de finale van de opgave van de Duitse Petrissa Solja. 

De partij ging aanvankelijk gelijkop, maar in de derde game bij een 4-1 stand voor Li, verkrampte plots het gezicht van Solja. De 22-jarige speelster kampte met een blessure aan haar bovenarm. Na een lange medische behandeling nam ze nog plaats achter de tafel, maar bij een 11-7, 7-11, 11-3, 11-6 stand gaf ze op. 

Li stond al voor de derde keer in de finale, maar moest in 2009 en 2012 nog genoegen nemen met zilver. In de twee jaar ertussen pakte ze brons.

Li Jie voor het eerst winnares Top-16 na opgave Solja Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Halve finale

In de halve finales was Jie in zes games te sterk voor een andere Duitse, Sabine Winter: 5-11, 11-7, 15-13, 9-11, 11-7, 11-6.

Vanaf de eerste slagenwisseling viel de Duitse aan waar ze kon en zeker in het begin had Li Jie daar geen antwoord op. Onze landgenote kreeg gaandeweg beter zicht op de aanvalsballen van Winter en pareerde die ook steeds effectiever.

Winter verspeelde in de derde game een 8-3 voorsprong en liet vier gamepoints onbenut. Ze bleek een echte Duitse, bleef knokken, maar dat kostte veel kracht en dat kwam ze tekort in de slotfase. 

Li Jie opnieuw naar finale Top-16 Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame