NOS NieuwsAangepast

Turkse politie arresteert 400 vermoedelijke IS-aanhangers

400 vermoedelijke IS-aanhangers gearresteerd

De Turkse politie heeft bij invallen door het hele land 400 vermoedelijke IS-aanhangers gearresteerd. Onder de arrestanten zijn Turken en buitenlanders die worden verdacht van het plannen van aanslagen, melden Turkse media.

Bij invallen in de hoofdstad Ankara zijn 60 verdachten gearresteerd. In Sanliurfa, bij de Syrische grens, werden 150 mensen opgepakt. Ook in Istanbul, Izmir en andere provincies zijn invallen gedaan waarbij mensen zijn opgepakt.

De Turkse regering houdt Islamitische Staat verantwoordelijk voor meerdere aanslagen in het land. IS claimde de verantwoordelijkheid voor onder meer de aanslag tijdens Oud en Nieuw op nachtclub Reina. Daarbij kwamen 39 mensen om het leven.

Het Turkse regeringsleger vecht sinds augustus in Syrië tegen IS-strijders. De luchtmacht voerde de afgelopen 24 uur luchtaanvallen uit in Noord-Syrië. Volgens staatspersbureau Anadolu zijn daarbij 33 IS-strijders "geneutraliseerd", wat betekent dat ze zijn gedood, gewond zijn geraakt of gevangen zijn genomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl